Ook Wouwse Plantage heeft nu een Stamtafel

WOUWSE PLANTAGE - In navolging van Roosendaal, Nispen en Heerle heeft nu ook Wouwse Plantage een Stamtafel. Daarmee komt het aantal van deze voor Roosendaal unieke vorm van een ontmoetingsplekken op zes. Stamtafel Wouwse Plantage wordt op dinsdag 5 oktober in gebruik genomen in dorpshuis De Spil. 

De Stamtafel werd in 2019 in Roosendaal geïntroduceerd, een initiatief van Groenhuysen. De eerste drie kwamen in de Groenhuysen-locaties Wiekendael, Bovendonk en Waterland. In de jaren daarop kwamen er locaties bij in Nispen, Heerle en nu dus Wouwse Plantage.

Laagdrempelig en vrijblijvend

Het idee daarachter is dat Roosendaalers op een laagdrempelige en vrijblijvende manier samen kunnen komen. Dat kan zijn voor een praatje of een gezamenlijke maaltijd, maar ook voor hulpvragen en tips om zo goed en zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast is er ruimte voor sport en cultuur, er zijn vanuit de Stamtafels bijvoorbeeld wandelgroepen en CultuurCompaan verzorgt activiteiten op het gebied van kunst en muziek. Stamtafel Wouwse Plantage is vanaf 5 oktober ieder dinsdag van 10.00 uur tot 16.00 uur open.

Sinds mei 2019 kent Roosendaal 'De Stamtafel'. Daar is mee gestart op Wiekendael en De Bloemschevaert. In september 2020 is er een nieuwe Stamtafel bij gekomen op locatie Waterland en begin 2021 binnen locatie De Pastorie in Nispen en in Heerle. De Stamtafels zijn een laagdrempelige inloopvoorziening met speciale aandacht voor sport en cultuur. De wens is om in een vroeg stadium in te spelen op de behoefte, ongeacht leeftijd op het gebied van vitaliteit, gezondheid, informatie en ontspanning. De Stamtafel is voor iedereen!

Binnen Wiekendael, De Bloemschevaert en in Waterland is de Stamtafel open van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur. In Nispen is deze geopend op maandag en in Heerle op de woensdag. Voor de Stamtafel zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op sprankelende wijze én met een flinke dosis lef graag laten inspireren door de bezoekers en hun wensen. Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor. Je doet het samen met een medewerker stamtafel en een sport en cultuur functionaris.

Ben jij op zoek naar afwisselend vrijwilligerswerk met ruimte voor eigen inbreng? Ben je één of misschien wel meerdere dagen/dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Stamtafel wellicht de uitdaging die jij zoekt! Neem contact op met Ellis, coördinator vrijwilligers bij Groenhuysen, en ontdek de mogelijkheden. Doen hoor!
 

Blijf op de hoogte

  • Altijd op de hoogte van
    de laatste nieuwtjes
  • Handige tips en tricks