Ben

“Dit had ik veel eerder moeten weten!”

Ben: 'Ik ben 85 jaar en al acht jaar weduwnaar. Ondanks mijn leeftijd woon ik nog altijd zelfstandig. Ik kom heel graag onder de mensen en dat miste ik soms doordat ik alleen woon. Daarom ben ik heel blij dat ik vorig jaar de Stamtafel heb ontdekt. Sindsdien kom ik hier iedere dag. Ik vind het namelijk fijn om hier te zijn, samen met anderen. Dat is beter dan alleen thuis zitten. Dit had ik veel eerder moeten weten. Je ziet ook steeds andere mensen, want er komen regelmatig nieuwe gasten langs. Dat is leuk, want zo leer je steeds meer mensen kennen.  

Ik was altijd al een bezige bij. Ik ben het liefst veel bezig en zit niet graag stil. Dat komt goed uit, want hier bij de Stamtafel valt van alles te beleven. Je kan bijvoorbeeld spelletjes spelen, helpen koken en schilderen. Je kan ook aangeven dat je eens iets nieuws wilt proberen, dan kan dat misschien wel georganiseerd worden. Zelf vind ik vooral de spelletjes heel leuk, die spelen we hier veel. Mijn favoriete spel is Rummikub! 

Tussen de middag eten we hier altijd samen. Twee keer in de week maken we warm eten en de andere dagen zorgen we voor een lekkere boterham. We maken het eten samen klaar en daarna genieten we er ook samen van. En wat overblijft, dat krijg je mee. Weggooien is zonde, toch? En dat is natuurlijk weer handig voor in het weekend, want dan hoef je thuis niet meer te koken.
 
Wat ik vooral zo fijn vind aan de Stamtafel, is dat je zo goed wordt opgevangen. Je kan hier eigenlijk met alles terecht. Je wordt echt niet aan je lot overgelaten. Ze zien het ook gelijk wanneer je ergens mee zit en helpen je daar zoveel mogelijk bij.'