Wil

“De Stamtafel is voor ons allebei een verademing.”

Wil, mantelzorger: 'Mijn vrouw is slecht ter been en heeft beginnende dementie. Dag en nacht zorg ik voor haar. Soms kan de zorg voor mijn vrouw pittig zijn, hoe graag ik het ook doe. Ook dingen voor mezelf doen schoot er steeds vaker bij in. 

Ik maak geen gebruik van zorg en ondersteuning . Maar ik kon dus wel wat hulp gebruiken. Lucht, snap je? Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik de Stamtafel ontdekte. Hoe dat ging? Wij wonen aan het Mariaplein en daar lagen folders van de Stamtafel. Ik heb toen gebeld met Groenhuysen en de coördinator kwam bij ons langs om kennis te maken.
 
Daarna heb ik mijn vrouw een keer naar de Stamtafel gebracht. Van rustig opbouwen was geen sprake. Ze heeft het zo naar haar zin bij De Bloemschevaert dat ze hier nu alle dagen komt. Ik breng haar om 13.00 uur weg en haal haar om 16.00 uur weer op. Ze geniet van het contact met de mensen, bridget graag. En als we samen thuis zijn delen we met elkaar hoe onze dag was.  

Wanneer mijn vrouw bij de Stamtafel is kan ik zorgeloos mijn eigen middag indelen. Je moet weten dat ik graag tennis en aan fitness doe, met vrienden afspreek. En soms doe ik gewoon helemaal niks. Het is een verademing, echt waar! 

Wat als er geen Stamtafel zou zijn? Nou, dan zou het leven er nu behoorlijk droevig uit zien. Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder.'